Een leuk artikel over mij als ondernemer in De Uitkijk! 😃

NIEUW IN HARFSEN: Jolanda Cornegoor – Alvast Goed!

Ze is 56 jaar en een echte Achterhoekse, geboren en opgegroeid in Velswijk, het grootste deel van haar leven in Hengelo Gld gewoond. Net voor de Kerst trokken ze in hun nieuwe woning: Jolanda, Jozèf, de 15-jarige tweeling van Jozèf en hond Bruun. Ze heeft de Achterhoek lief, koopt Cornegoorse Mosterd bij Janneke van De Winde en moet nog uitzoeken of ze familie is van de mosterdmaker.

Naast haar eigen bedrijf ‘Alvast Goed!’ is ze ook nog eens aanjager voor de platforms ZZP Zutphen en ZZP Bronckhorst. Wie is deze nieuwe ondernemer in Harfsen?

Jolanda begon in 2017 met haar eigen bedrijf ‘Alvast Goed! Vastgoedstyling’. Na 27 jaar als managementondersteuner bij een zorginstelling, belandde ze na een reorganisatie op een plek waar ze niet gelukkig van werd. Jolanda: ‘Dat was voor mij het moment om voor mijzelf te beginnen. Ik had de afgelopen jaren al een aantal cursussen gevolgd en zo kwamen de puzzelstukjes bij elkaar.’

Dat is best spannend vertelt Jolanda: ‘Ik gaf de zekerheid van een vaste baan op voor het ondernemerschap, maar ik had er alle vertrouwen in. In het begin was het niet gemakkelijk. Ik moest natuurlijk mijn eigen opdrachten binnenhalen, een netwerk opbouwen, de marketing op orde hebben en een administratie gaan voeren. Er komt heel veel op je af. De steun van Jozèf was hierbij heel belangrijk voor mij. Hij had een vaste baan, waardoor ik de kans had iets voor mijzelf op te bouwen.’

Bij een vastgoedstylist denken mensen vaak aan een interieurstylist. Maar Jolanda doet juist het tegenovergestelde. ‘In plaats van een huis in te richten naar de persoonlijke smaak van de bewoners, richt ik het huis zo in dat iedereen er zich thuisvoelt.’

Toen de woningmarkt oververhit raakte, gooide Jolanda het roer nogmaals om. Ze startte een nieuw bedrijf ‘Alvast Goed! VA Support’. Als Virtueel Assistent (VA) heeft ze een breed werkgebied: van het begeleiden van kantoorteams, marketing tot en met administratieve ondersteuning. Een van haar specialismes is het bouwen van websites, waarbij zij vooral ondernemers helpt met het opzetten van een online leeromgeving. Haar klantenkring is net zo divers als haar werk: van diëtiste, kapper tot paardencoach in Frankijk.

Wat Jolanda mooi vindt aan het eigen ondernemerschap is de vrijheid om haar eigen beslissingen te nemen. ‘Er is niemand die mij zegt hoe ik iets moet doen’.

Alleen in haar eenmansbedrijf voelt zij zich niet. Als coördinator van het platform ZZP Zutphen en ZZP Bronckhorst organiseert zij allerlei activiteiten. Het is een mooie wisselwerking zegt Jolanda: ‘Ik inspireer het platform en het platform inspireert mij’.

Waar Jolanda over vijf jaar wil staan weet ze nog niet, maar dat komt wel goed. Voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen heeft ze de tip van haar vader ‘als het half kan, moet je het heel doen’, met andere woorden bij twijfel gewoon doen.

Wil je meer weten over Jolanda en haar bedrijf, neem dan een kijkje bij haar diensten of lees haar andere blogs.