Online programma in 3 stappen

Heb jij er al vaker over gedacht? Weet jij voor jezelf wel hoe jouw eigen online programma eruit moet komen te zien? Drie stappen zijn hiervoor nodig:

Stap 1

Het idee natuurlijk. Wat wil jij wereldkundig maken, waarover raak jij niet uitgepraat? De vertaling van je één-op-één dienst naar online. Hoe help jij jouw klant, maar dan in een online jasje. De boodschap blijft hetzelfde.

Stap 2

Je zet het op een afgeschermde website. Mensen betalen voor jouw kennis, dus ook online. Jij geeft toegang tot het programma dat de klant gekocht heeft. Dat moet technisch helemaal ingericht worden en het liefst zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dat is nog een hele klus.

Stap 3

Het aan de man brengen van je online programma, de marketing. In feite wijkt dit niet echt af van je huidige dienst. Ook daarvoor maak je reclame.

De bottleneck is dus vaak de techniek van de online leeromgeving. Voordat je hebt uitgezocht wat voor jou werkt en ook nog betaalbaar is, ben je soms al weken, zo niet maanden verder. En dan nog blijkt vaak dat je teveel zaken moet uitzoeken waarop je je energie verliest.

Is dit ook waar jij tegenaan loopt? Het liefst geef jij het helemaal uit handen! Maar je vraagt je af wat dat wel niet kost. Is dat de investering van één of twee van jouw eigen trajecten waard?

Nieuwsgierig geworden? Vraag hier een account voor de proefacademie aan.