Stil in mij

Het is een poosje stil rondom mij geweest. Dat had een persoonlijke reden. Mijn moeder belandde na bijna zes weken academisch ziekenhuis in een hospice, omdat er geen verpleeghuisbed beschikbaar was. Terug naar huis was helaas niet meer mogelijk. Mijn dagen bestonden uit zorg over leven en dood, omdat het verloop totaal onduidelijk was. Dan sta je letterlijk even stil in deze hectische wereld. Het gaat alleen nog maar om de basale dingen.

Ook mijn bedrijf stond nagenoeg stil. Die rust heb ik mijzelf uiteindelijk gegeven, omdat ik wist dat ik deze periode nooit zou kunnen overdoen. Het is een goede keus geweest. De tijd die nog resteerde heeft al met al veel korter geduurd dan verwacht. De hoop op genezing of in ieder geval pijnvermindering bleef. Elke dag proberen en nog wat van te maken, ondanks alle pijn en verdriet. Want waar zou dit eindigen?

Een leven stil

En toen stond een leven stil… Na exact zes weken in het hospice is ze overleden. De dagelijkse bezoeken hoefden niet meer. Daarvoor in de plaats kwam er een emotionele week van verdriet om het afscheid en het ophalen van mooie herinneringen. Een voorrecht was het om als kleine familie bij elkaar te kunnen zijn in deze vakantieperiode om het verdriet te delen en de uitvaart te regelen. Een drukke week met heftige emoties die elkaar afwisselen. En dan is er niets meer…

Het leven gaat door

We proberen met z’n allen de draad weer op te pakken zo goed en zo kwaad als dat gaat. Ik heb een aantal klussen in de vastgoedstyling mogen doen en ik stort me vol op de afronding van de opleiding tot VA. En wat krijg ik daar weer een energie van! Ik heb er echt heel veel zin in om aan de slag te gaan als VA: ondernemers helpen die vastlopen of handen te kort komen in hun bedrijfsvoering. De verbinding die ik kan maken als VA voor makelaars en me zo ook kan gaan bezighouden met de presentatie van woningen, vind ik fantastisch.

Ik heb al een leuke opdracht als VA mogen doen, dat is genieten! Maar ik mag veel meer van mij laten horen: dat ik besta, wat ik doe en wat ik kan betekenen voor makelaars en andere ondernemers. Jullie zijn gewaarschuwd.