Ik heb, naast mij VA-werk, ook een netwerk voor zelfstandig ondernemers. Bij de intake van de leden is één van mijn vragen:

Wat is jouw beweegreden geweest om voor jezelf te beginnen? Negen van de 10 keer is het antwoord onder andere: vrijheid. Misschien herken je dat wel. Maar als je nu naar jezelf kijkt: hoeveel vrijheid is daarvan overgebleven?

Om in je eentje een goede business te runnen, heb je veel verantwoordelijkheden. Jij bent de baas, maar ook de uitvoerende. Er komt een moment dat dat allemaal niet meer past. Dat je je bedrijf anders zult moeten inrichten om niet dag en nacht bezig te zijn. En dus ook zult moeten kijken naar een ander verdienmodel.

In deze tijd is het logisch dat je dan ook naar online mogelijkheden kijkt. Stel dat je je dienst online aanbiedt, dan is dat tweeledig:

  • Online kun je ineens veel meer klanten tegelijk bedienen in dezelfde tijd
  • Online draait gewoon door, ook als alle deuren weer op slot gaan.

Als je nu meteen denkt: ja, maar in mijn vakgebied kan ik geen online dienst aanbieden, dan vraag ik je om daar toch eens heel kritisch naar te kijken. Want is dat echt wel zo? Of is het alleen een aanname die je doet? Of heb je er zoveel weerstand tegen, dat je er niet eens over wílt nadenken? En als dat zo is, waar komt die weerstand dan vandaan?

Vandaag de dag gebeuren zaken online die we twee jaar geleden voor onmogelijk hielden. Wie had gedacht dat er online zelfknip-cursussen zouden ontstaan? Of een webshop om een auto te kopen? Online hondentrainingen?

Door een online programma kun je dus meer klanten in dezelfde tijd bedienen, zorg je voor een continue stroom aan klanten (ook als je ziek of met vakantie bent) en kun je opschalen. En zo zorg je dus voor meer vrijheid in je bedrijf!

Om webpagina’s neer te zetten die alleen onder voorwaarden te bezoeken zijn (betaling of andere voorwaarden) is technisch nog niet zo eenvoudig. Maar als jij nu voor de inhoud van het programma zorgt, zorg ik voor de leeromgeving en het technische gedeelte. Zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Deal?

Hier lees je er alles over!