In juni stond ik “In de spotlights” van Ondernemerscafé Zutphen!

Stel jezelf eens voor:

Hallo, ik ben Jolanda Cornegoor. Maar zeg maar Jolan.

Ik ben een rasechte Achterhoekse, geboren en getogen in Velswijk en het grootste deel van mijn leven in Hengelo Gld gewoond. Sinds vier jaar woon ik tussen Eefde en Gorssel, samen met mijn partner en zijn twee dochters en onze hond.

Ik werk nu ruim een jaar voor mijzelf, daarvoor heb ik altijd in secretariële en management ondersteunende functies gewerkt, zorgaanverwant.

Na bijna 30 jaar vond ik het tijd om het roer om te gooien, ik wilde wat anders.
Door eerder flink te investeren in studie en opleidingen, waaronder de opleiding Hoger Management Support, had ik mij verder geschoold en gespecialiseerd.
Na meerdere reorganisaties had ik het gevoel weer terug bij ‘af’ te zijn en zat er weinig uitdaging meer in mijn werk. Ik merkte dat ik toe was aan mijn volgende stap. De stap naar ZZP’er.

Ik kom uit een echt bouwnest, mijn opa van moeders kant had een aannemersbedrijf, mijn vader was uitvoerder in de bouw en mijn ex-partner zat ook in de bouw, hij deed de verkoop van de hele afwerking. Het is dan ook niet zo gek dat ik altijd al bezig was met wonen en huizen. In 2008 heb ik de introductie Makelaarsopleiding gedaan. Die had ik afgerond, maar helaas… toen kwam de crisis. De huizenmarkt stortte in.
Bij de keus voor een eigen bedrijf ben ik toen bezig gegaan met vastgoedstyling. Dat is geen interieurstyling, maar specifiek gericht op de verkoop. Zichtlijnen en focuspunten van de woning worden zo goed mogelijk naar voren gebracht en de ruimtes zo ruim en licht mogelijk gepresenteerd. Ik geef hierin met name adviesgesprekken, maar ook een hele restyling is mogelijk. Dat is niet meer mijn core-business, want inmiddels richt ik mij vooral op mijn werk als Virtueel Assistent, online bedrijfsondersteuning. Dit is als het ware een moderne variant van de vroegere secretaresse, dus het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan.

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar komt die naam vandaan?

Alvast Goed! betekent bij voorbaat, dat het bij voorbaat al in orde is. De VA staat voor Virtueel Assistent en Support voor bedrijfsondersteuning. En omdat ik Alvast Goed! Vastgoedstyling al had, lag ‘Alvast Goed! VA Support’ voor de hand.

Wat is jouw USP?

Tsja, deze vraag vind ik gewoon lastig. Wat is mijn Unique Selling Point…

Ik wil vooral betrouwbaar zijn. Wat ik zeg, kom ik ook na. Ik denk dat mijn kracht zit in samenwerken. Andere kernkwaliteiten van mij zijn betrokkenheid, zorgvuldigheid, en probleemoplossend vermogen. Wat voor de één een probleem kan zijn, is voor mij een uitdaging. Het geeft mij echt voldoening en plezier om de ondersteunende werkzaamheden, waar de ondernemer niet aan toe komt, op te pakken en uit te voeren. Dat is waar ik helemaal blij van wordt, dat is waar ik goed in ben.
Juist die veelzijdigheid, dan ben ik helemaal in mijn sas. Vandaar dat ik ook graag werk met ZZP’ers, daar moet zóveel gebeuren en blijft vaak zóveel liggen! En daar kan ik ook echt een sparringpartner voor zijn.

Werk je voor bedrijven en/of particulieren?

Ik werk op dit moment voornamelijk voor ondernemers en ZZP’ers die tegen de volgende stap van groeien aan zitten en merken dat ze het net niet meer in hun eentje redden. Dan huren ze mij voor een aantal uren in. Het voordeel is dat ze dan niet vastzitten aan personeel of kantoorruimte. Ik werk vanuit huis met bijvoorbeeld een knipkaart, zodat ondernemers zelf aan kunnen geven hoeveel uren ze mij nodig hebben. Het liefst werk ik met een abonnement, een vast aantal uren in de week, omdat je dan ook aan een vertrouwensbasis kunt werken.

Wanneer ik in het kort moet zeggen wat ik doe zeg ik zelf altijd ‘bedrijfsondersteuning op afstand’. En vaak gaat het dan over het zichtbaar worden van de onderneming.

In principe gaat alles digitaal. De online wereld heeft zoveel mogelijkheden. Als VA maak ik daar met een uitgebreid toolpakket volop gebruik van.

Heb je naast de bouw- en interieurwereld ook bepaalde branches waar je graag werkt?

Waar het al redelijk bekend bij is en waar ook veel vraag is naar VA’s, zijn businesscoaches. In die branche wordt regelmatig gebruik gemaakt van een VA.
Ik denk erover mij te specialiseren in online programma’s. Dat is een onderdeel waar door coaches veel gebruik van wordt gemaakt. En de technische sector blijft op de één of andere manier altijd trekken.

In mijn werkverleden heb ik meestal te maken gehad met een mannenwereld en een gemixte setting van mannen en vrouwen. De laatste jaren is er een flinke opkomst geweest van vrouwelijke ondernemers en heb ik regelmatig met vrouwen samengewerkt. Dit is mij eigenlijk ook best wel goed bevallen. Dus een mix van mannelijke en vrouwelijke klanten is wel zo leuk!

Werk je in de regio of werk je landelijk? Of internationaal?

Online is natuurlijk alles mogelijk. Maar ik vind het heel leuk om regionaal te werken. Het is wel waar ik mij het prettigst bij voel. Heerlijk die Achterhoekse nuchterheid. Maar als de klik er is en het past, werk ik ook gerust buiten de regio.

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?

Wat ik eerder al aangaf. Het leukst vind ik om voor een ondernemer te werken die wil groeien maar daarin vastloopt. Als VA heb ik zóveel mogelijkheden waarvan ik gebruik kan maken, dat ik die ondersteuning kan bieden die de ondernemer zoekt.

Hierin heb ik inmiddels meerdere ondernemers kunnen helpen.

Wie ben jij als mens?

Ik ben een positief ingesteld persoon. Eigenlijk ben ik best geduldig, ook al zou je dat misschien niet achter een ondernemer zoeken. Toegankelijk, open en makkelijk in de opgang. En over het algemeen vrolijk!

Mijn muzieksmaak is divers. Ik hou vooral van rock en rockballads, maar ook van Nederlandstalig zoals bijvoorbeeld Van Dik Hout en De Kast. En verder ben ik gek op dieren, vooral paarden en honden. Mijn ideaalplaatje was als kind altijd een boerderijtje achteraf.
Paarden heb ik gehad. Heerlijk, maar het gaf ook altijd verplichtingen. En een hond heb ik nog steeds. En kippen. Maar inmiddels heb ik een compromis gevonden. Ik ben aangesloten bij de Paarden Oppas Service en pas met enige regelmaat op andermans paarden (en vaak ook andere dieren). Ik logeer dan op fantastisch mooie plekjes en geniet van de paarden zonder dat ik zelf de zorgen daarvoor heb. En dat is prima te combineren met VA Support.

Welke droom heb je (nog)?

Alvast Goed! VA Support en Alvast Goed! Vastgoedstyling dusdanig goed en gezond van de grond krijgen dat ik wat vaker ja kan zeggen tegen de Paarden Oppas Service. En mijn droom is om ooit te wonen in een fantastische schuurwoning. Onze huidige woning is een woning van ruim 100 jaar oud. Niets mis mee en ook mooi om in te wonen, maar een nieuwbouw schuurwoning staat nog bovenaan op onze verlanglijst.

Is er een vraag die je wilt stellen aan collega-ondernemers?

Waar lopen mede collega’s tegen aan als het gaat om zichtbaarheid? Wat doen ze om vindbaar te zijn voor nieuwe klanten?

Wie zou jij graag de volgende keer ‘In de spotlights’ willen zien en waarom?

Melina Verheij. Zij heeft twee bedrijven; Cross Fit en een coaching bedrijf.
Vorig jaar heb ik een aantal leuke en interessante gesprekken met haar gehad.
Juist de combinatie vrouw met twee bedrijven spreekt mij aan omdat ik mijzelf daar deels in herken. Ik ben benieuwd hoe zij die twee combineert.

Is er een vraag die je gemist hebt of wil je ergens nog wat aan toevoegen?

Nee, eigenlijk niet. Wat ik wilde vertellen, heb ik wel zo’n beetje verteld. 

Tot slot. Hoe kunnen mensen jou het beste bereiken?

Nou dat is makkelijk.

Alvast goed! VA Support

Tel.: 06-83919365

info@alvastgoedvasupport.nl

www.alvastgoedvasupport.nl

 

En verder ben ik te vinden op LinkedIn, Facebook en Instagram.

 

Waar je Alvast goed! VA Support onder andere voor kunt inschakelen:

–         Uitwerken en redigeren van je blogs

–         Uitwerken van een gesproken bericht tot een blog

–         Aanpassingen en updaten van je WordPress website

–         Uitzoeken afbeeldingen voor je posts op social media

–         Het maken van afbeeldingen in Canva

–         Het in elkaar zetten van een e-book

–         Aanpassingen van je online programma in WishList Member

–         Het ondertitelen van je video

–         Aanpassingen in MailChimp

–         Binnenkort ook funnels in Active Campaign

–         Wanneer je een event of training wilt organiseren

–         Het doen van klantenonderzoek

 

Wel zo handig dat je dat allemaal niet zelf hoeft te doen!