Vrijheid. Wat is dat een ontzettend groot goed. Daarvan worden we ons op 4 en 5 mei extra bewust. Maar deze vrijheid voelt dit jaar zo dubbel in verband met de situatie in Oekraïne. Pijnlijk zoals duidelijk is geworden dat er helaas in feite in al die jaren nauwelijks iets veranderd is. Dat er nog steeds mensen zijn die tot deze gruweldaden in staat zijn. Voor mij onbegrijpelijk… Laten we van harte hopen dat deze vreselijke oorlog heel snel voorbij zal zijn.

Door dit besef is mij weer duidelijk geworden hoe belangrijk vrijheid ook voor mij is. Ik kan me waarschijnlijk maar een fractie indenken hoe het is om die vrijheid daadwerkelijk niet te hebben, omdat ik de luxe heb mogen ervaren altijd in vrijheid te leven. Het leek bijna gewoon. Oekraïne en de herdenking op 4 en 5 mei laten zien dat het allesbehalve gewoon en vanzelfsprekend is.

Vrijheid is ook de reden dat ik mijn eigen bedrijf ben begonnen. In mijn toenmalige baan voelde ik mij letterlijk ‘gevangen’ achter de balie, alhoewel die term in bovenstaande context natuurlijk te verwaarlozen is. Maar ik zat op een plek achter de balie waar er geen tijd was om mijn koffie warm op te drinken of zelfs voor toiletbezoek en dat benauwde me zo, dat ik erdoor ziek werd.

De vrijheid die ik nu als ondernemer ervaar, is enorm ‘bevrijdend’. Alhoewel ik het ook nu druk heb en soms lange dagen maak, is de vrijheid om mijn eigen keuzes hierin te maken, mij alles waard.

Maar ook in het zelfstandig ondernemerschap komt er een moment waarop je ‘vastloopt’ in je tijd. Waarop je beseft dat zaken anders en beter ingericht moeten worden en schaalbaarheid noodzakelijk is om te kunnen groeien. Een online programma kan hierin voorzien. Jouw aanbod in een online jasje. Waarmee je meer mensen in dezelfde tijd kunt helpen, zelfs als je op vakantie bent. Als dat geen vrijheid is…

Ik kan de online leeromgeving voor je bouwen en alle techniek voor je uit handen nemen, waarbij je zelf voor de inhoud zorgt en de regie houdt. Meer weten? Hier lees je er alles over!

Geniet van je vrijheid!