Precies zes jaar geleden op 5 april 2017 stapte ik de KvK binnen om mij als ondernemer te laten registreren. Zes jaar geleden alweer. Pfieuw wat is er in die tijd veel gebeurd.

Het begon met het Fablife programma van Margriet Spijksma. Ontdekken waar ik van hou en wat ik het liefst zou willen doen. Het moest in ieder geval totaal anders na een dienstverband van 27 jaar in de zorgsector. Omdat ik ook geïnteresseerd ben in alles wat met huizen te maken heeft, werd het vastgoedstyling. De opleiding hiervoor volgde ik bij House of KIKI. Een passende naam werd na flink brainstormen ook gevonden: Alvast Goed! Vastgoedstyling.

Ik bouwde een website, ontwierp flyers en er moest van alles op social media gebeuren. En wat vond ik die randzaken leuk! Niet zo gek voor iemand die zich professioneel altijd met ondersteuning en randzaken heeft beziggehouden. Dat deed mij besluiten om toch de opleiding tot Virtueel Assistent te gaan doen, iets wat ik eerder als tè voordehand liggend had bestempeld. Die opleiding deed ik bij Daniëlle Leuvering, een heel brede opleiding tot allround VA. Als niche koos ik in eerste instantie de vastgoedbranche, omdat dit mij het meest logisch leek. Maar via businesscoach Margot Morrenhof kreeg ik daarna leuke opdrachten op het gebied van e-mailsystemen, websiteaanpassingen en uitbreiding van haar online leeromgeving. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot ik om mij hierin te specialiseren.

En dat is helemaal mijn ding: samen met mijn oh zo leuke klanten iets moois neerzetten en zorgen dat het technisch helemaal klopt. Dat werd mijn tweede handelsnaam: Alvast Goed! VA Support. Naast de websiteaanpassingen en het inrichten van een e-mailsysteem, kun je bij mij ook terecht voor een compleet nieuwe website of een specialisatie daarvan: het bouwen van online leeromgevingen. Deze afgeschermde website vergt nogal wat techniek en ik vind het supertof om dat allemaal kloppend te krijgen.

Na een aantal schrijfopdrachten schreef ik me ook in met de handelsnaam De Gelukkige Huismus 😂. Dit heeft geen vervolg gekregen, maar wat niet is, kan nog komen 😄.

In 2018 overleed na een slepend ziekbed mijn moeder. De mantelzorg en de nasleep van haar overlijden zorgden dat de rollende sneeuwbal weer bijna stil kwam te liggen.

In 2019 kreeg ik de kans om het platform en netwerk ZZP Zutphen over te nemen, mijn vierde handelsnaam. Dat bood nieuwe kansen en wat vind ik al die contacten leuk! De leden bestaan uit zelfstandig professionals uit allerlei branches. Zo leuk, dat ik in 2020 besloot hier het platform ZZP Bronckhorst aan toe te voegen (vijfde handelsnaam!). Door een aantal moeilijke jaren door onder andere corona, heb ik besloten de koers hiervan te wijzigen, daarover later meer.

Naast al het bovenstaande ben ik ook (als ik het leuk vind en het past) beschikbaar voor interim officemanagement. Zo ben ik de afgelopen vier jaar al heel wat periodes aan het werk geweest voor de RBK Group in Deventer.

Om mij verder als ondernemer te ontwikkelen is daar iedere keer weer Veronique Prins om mij een schop onder mijn kont te geven en alles in perspectief te laten zien.

Al met al blijkt dat ik een nogal veelzijdig bedrijf heb opgebouwd, zeg maar 🤣. Ik hoorde hiervoor de term ‘multipotential’ en dat vind ik wel goed klinken. Het valt niet altijd mee en het blijft bijschaven, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze en zou niet anders meer willen!

Dankbaar voor iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen en in het bijzonder natuurlijk mijn superleuke klanten!